Serigraf Baskı
Serigraf baskı, diğer adıyla elek baskı olarak da bilinmektedir. En kısa anlatımla, bir çerçeve içindeki gergin ipek üzerine emisyon dökülmesi ile gerçekleştirilir. Işığa duyarlı hale getirilerek pozlanan film ile boya transfer edilmektedir. Çeşitli maskeleme tekniklerinin kusursuzca yapılması ile ürün üzerine basım gerçekleştirilmektedir.
Profesyonel bir ekip dokuma çeşidini, iplik kalınlığını ve sayısını ürüne uygun ve doğru seçer. Aynı zamanda görsel çeşidine göre dokuma kuvvetini belirleyecek teknik bilgiye sahip olmalıdır. Doğru çerçevenin seçilmesi yüzeyin pürüssüzlüğüne yardımcı olur. Son olarak yine malzemeye göre seçilen, sıyırıcı işlevi gören rakleler ve mürekkep de yüzey bilgisi doğrultusunda seçilir. Desen, boya ve zemine uygun inceltici, geciktirici ya da hızlandırıcı analiz edilerek son işlemler gerçekleştirilir.
Her ne kadar serigraf baskı yapan birçok işletme bulunsa da, yukarıdaki hususların her birine dikkat etmeniz firmanızın profesyonelliğini gösterir. Görsel iletişim, reklam ve tanıtımlarda oldukça önemli olduğu için, kusursuz bir baskı marka imajınıza katkıda bulunur.
ORES olarak bünyemizdeki profesyonel ekibimiz ve çalışma arkadaşlarımızla, malzemelere uygun makine donanımı bulundurmaktayız. Bunun yanı sıra, kaliteli boyalar ve temel malzeme bileşenleriyle desene uygun baskılar gerçekleştirmekteyiz. Uzun vadede kaliteli baskı ekonomik olarak tasarruf ve başarılı bir sunum sağlamaktadır.
Bünyemizde yüksek teknolojiyle donatılmış makinelerle baskınızı birçok yüzeye gerçekleştirme şansını sunuyoruz. Kumaş, ahşap, foreks ve diğer farklı malzemelerden üretilmiş ürünlerimize baskılarımızı gerçekleştiriyoruz.
Tampon Baskı
Tampon baskı temelde serigraf baskı ile aynı mantığa sahiptir. Bununla birlikte, hem teknik, hem de kullanılan ekipmanlar açısından belli farklar içermektedir. Öncelikle tampon baskı silikon transfer yatakları bulundurur. Böylece kompleks ve daha küçük yüzeylere baskı olanağını beraberinde getirir.
Örneğin kavisli ürünlerde ya da daha pürüzlü yüzeylerde kusursuz baskı imkanı sunar. Tüm baskı teknikleri gibi, tampon baskı kalitesi de makine, boya, yüzey tahlili ve profesyonel çalışanlara bağlıdır.
ORES olarak bünyemizde tampon baskı hizmeti de vermekteyiz. Kompleks yüzeylere profesyonel bir biçimde uyguladığımız tampon baskı, birçok yüzeye ve ürüne uyumludur.
Dijital UV Baskı
Dijital UV Baskı Nedir? Dijital UV Baskı Nerelerde Kullanılmaktadır?
Dijital UV Baskı ya da kısaca dijital baskı olarak bilinen baskı tekniği printer ile aynı prensipte çalışmaktadır. Var olan bir şekli grafikler aracılığıyla noktalama sistemi sayesinde kumaşa geçirmekle gerçekleşmektedir.
Dijital UV baskı, adından da anlaşılacağı gibi UV ışınlarının esas olduğu bir çalışma prensibine sahiptir. Her nokta boya ile doldurulduktan sonra, makineye entegre UV ışınları solvent bazlı boyanın anında kurutulmasını sağlamaktadır. Böylece renklerin sabitlenmesi gerçekleşmektedir. Yani sıvı olan boyanın kumaşın yüzeyine aktarılması ile gerçekleşen bir baskı tekniğidir.
UV Baskı tanıtım ürünlerinde genellikle tekstil kumaş baskı işlevi için kullanılmaktadır. UV baskı özellikle tekstil çerçeveler ile birlikte tercih edilmektedir. Ancak belirtmekte fayda var ki, UV dijital baskı ile aynı işlevde süblimasyon baskı da kullanılmaktadır. Genel olarak süblimasyon baskı daha ileri tekniklerle gerçekleştirilmekte, daha yenilikçi imkanlar sayesinde bazı dezavantajları ortadan kaldırmaktadır.
ORES olarak müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmak temel ilkemiz olduğu için, doğru bilgi aktarmak önemlidir. Bu nedenle, her iki baskıyı da bünyemizde gerçekleştirmemize rağmen, süblimasyon baskıyı önermekteyiz.
Dijital Süblimasyon Tekstil Baskı
Dijital süblimasyon tekstil baskı ya da süblimasyon olarak bilinen baskı türü temelde UV dijital baskı ile aynı prensibe dayanır. Ancak Dijital süblimasyon tekstil baskı ve UV baskı belli farklar teşgil etmektedir. Bu farklar özet olarak; kullanılan teknik, ürün ömrü, kumaş türü olarak sıralanabilir.
Süblimasyon katı bir maddeyi sıvıya çevirmeksizin direkt olarak gaz haline getrmek demektir. Yani kullanılan boya katı hale gelmeksizin buharlaşır ve kumaş içindeki gözeneklere yapışır. Bunun anlamı, boyanın kumaş yüzeyi değil, içindeki dokulara geçmesidir. Boya kumaşın bir parçası haline gelerek baskı işlemi gerçekleşir. Bu nedenle kumaştan ayrılması, yani solması ve kırılması imkansıza yakındır.
Dijital süblimasyon tekstil baskı tekstil baskılarının daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda tüm görsel bir kumaş gibi ütülenip katlanabilir. Isı ve bükülmeden etkilenmemesi en büyük avantajlardan biridir.
Son olarak, süblime baskı her ne kadar daha ileri teknikler ve işçilik gerektirse de, çevre dostudur.
Dijital süblimasyon tekstil baskı da dijital UV baskı gibi genellikle tekstil çerçeveler içinde sergilenecek görsellerde kullanılmaktadır.
Transfer Baskı
Transfer baskı birçok zemine uygulanabilen, ısı ve basınç yoluyla görselin aktarılması sayesinde elde edilen bir baskı türüdür. Baskı sırasında özel transfer malzemeleri kullanılmaktadır.
Transfer baskı birçok yüzeyde kullanılmasına rağmen, özellikle kumaş ve kağıtlara yapılmakta ve gerektiğinde ürünlerle birleşitirlmektedir.
Transfer baskı da çevre dostu baskı teknikleri arasında yer almaktadır. İnsanlar, diğer canlılar ve doğaya zarar veren hava kirliliğine neden olmaz. Baskı sırasında su gereksinimine ihtiyaç olmadığı için doğal kaynaklar daha sınırlı kullanılır.
ORES olarak kendi bünyemizde baskı ekibimizle transfer baskı hizmeti vermekteyiz.
Router Oyma
Router oyma, birçok yüzeye yüksek teknlojik makineler ve teknik programalarla yapılan kazıma işlemi olarak özetlenebilir. Routuer oyma şekil, desen, marka adı veya logoların seçilen ürün ve malzemeler üzerinde sergilenmesini sağlar.
Router oyma oldukça dikkat gerektiren bir işlemdir. Aynı zamanda, kaliteli işlemler için teknolojik donanım da önemlidir. Hassas kesim ve işlemeler sağlayan yüksek teknolojik CNC makinelerimizle bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Anlaşılacağı gibi router oyma işlemini yaptırırken makineler, ekip, işlem detayını sağlayacak ekipman gibi belli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.
Tasarımcılarımız ve teknik ekibimizle dijital ortamda hazırladığımız şekilleri ahşaptan metale kadar birçok malzeme üzerine işlemekteyiz. Aktarım, makine ve işçilik hassasiyeti sayesine birebir gerçekleşmektedir. Piyasadakilerin aksine üç boyutlu işlem yapan makinelerimiz dinamik ve profesyonel bir görüntü elde etmenizi sağlıyor.
Router işlemi yaptırmak isteyenlerin yukarıdaki noktalara mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. Router oyma, uzun zamandır var olan bir tekniktir. Bu nedenle piyasada eski makineler çok yaygındır. Bu makinelerle gerçekleştirilen işlemler başarısız görseller ortaya çıkarmaktadır.
Bu hususlardan kaçınmak için müşteri temsilcilerimizle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.
Lazer Yakma
Lazer yakma, aynı zamanda lazer markalama olarak da bilinir. Temel olarak, bir yüzey üzerine lazer ışıklarla kalıcı iz oluşturmak için kullanılmaktadır. Aynaların ışına hareket vermesi yakarak şekil vermeyi sağlar. Bu şekilde birçok firma ve kurum özellikle logo ve amblemlerini bastırmaktadır.
Lazer yakma ve router oyma tekniklerinde tamamıyla kalıcı işlemler gerçekleştirmektedir. Bundan dolayı, uzun ömürlü kullanım gerektiren görsellerde yaygın olarak tercih edilmektedir.
Lazer yakma ve router CNC oyma arasındaki fark, her şeyden önce yüzey ve şekil derinliğinden kaynaklanmaktadır. Router oyma daha derine inen görseller için kullanılmaktadır. Lazer yakma ise yükseklikleri eşit olan görsellerde tercih edilmektedir. Dolayısıyla bu iki işlemin işlevleri birbirinden farklıdır.
Lazer yakma işleminde de belli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Makine kalitesi, teknik bilgi, dalga boyu, sıcaklık ayarlamaları bunlardan bazılarıdır. Aynı zamanda kullanılacak materyal doğru tercih edilmelidir. Örneğin ahşap seçiminde dahi ahşap damar yoğunluğu tüm görseli etkileyebilir. Bu açıdan, ayrıntılı bilgi ve eğitime sahip ekipler tarafından yapılan işlemler görsel olarak başarılıdır.